Till innehåll

Sorsele kommun öppnar upp budgivning för namngivning av arenan

Sorsele kommun står inför ett spännande projekt: att ge namn åt den nya arenan. Arenans namn kommer att läggas ut för budgivning, eller med andra ord - kommunen säljer namnrättigheterna till den nybyggda arenan. Den inkomst kommunen får in kommer att gå till att öka arenans tillgänglighet och attraktivitet.

Det vinnande anbudet beslutas av kommunstyrelsen i Sorsele kommun. Bedömningen ska göras på såväl ekonomiska grunder, det vill säga högst anbud, men namnet ska också vara någonting som medborgarna i kommunen kan stå bakom och känna stolthet över. Dialoger kommer därför att hållas med barn och unga genom kommunens ungdomsverksamhet och Youth Up North-projektet, samt med Sorsele Ungdoms- och Idrottsförening. 

För att delta i anbudsgivningen ställs krav på att företagen har skött sina ekonomiska åtaganden och att verksamheten är förenlig med barn- och ungdomsidrott samt att den i övrigt ej strider mot god sed.

Förfarandet innebär att en invigning av arenan kommer att ske först när den har fått sitt namn, att namngivande företag har rätt att använda arenans namn i alla marknadsföringssammanhang och att arenans fullständiga namn ska användas i all kommunikation. Det är också ett krav som ställs på arenans hyresgäster.

Budgivningen är öppen för alla. Det beror på att man som kommun inte kan ställa krav på att budgivare måste vara ett företag med säte i kommunen. 

Sista datum att lämna bud är 1 november 2024.

Budgivningen görs genom vår e-tjänst

Här kan du läsa de dokument som ligger till grund för budgivningen:

Regler för budgivningen och kommersiella villkor

Prospekt

Förslag fasadskylt

Senast uppdaterad den 14 oktober 2024