Lyssna

Ung företagssamhet satsar extra i Sorsele kommun!

Vi har visat framfötterna och intresse för företagsamhet i skolan vilket har resulterat i att organisationen Ung Företagsamhet i Västerbotten nu satsar extra på skolan i Sorsele kommun!

Forskning visar att entreprenöriellt lärande i tidig ålder gör stor betydelse för barnens utveckling och tro på sin egen företagsamhet. Oavsett om eleven blir anställd eller startar företag så är entreprenöriella egenskaper otroligt värdefulla. Därför tycker vi att det är roligt att Ung Företagssamhet med stöd av Sparbankstiftelsen satsar extra tid i Sorsele kommun för att hjälpa lärarna i grundskolan att fortsätta arbeta entreprenöriellt med elever i alla åldrar.

Under våren har näringslivsutvecklaren Erika Hjukström och pedagog Susanne Klingborn jobbat tillsammans med Ung Företagsamhet, skolledning och lärare för att finna ett lämpligt upplägg för hur detta arbete ska göras praktiskt.

Även om Sorsele kommun är i början av detta arbete har det redan resulterat i att Susanne Klingborn blivit invald i ett nationellt lärarråd för Ung Företagsamhet där hon tillsammans med nio andra lärare bland annat ska delge sina erfarenheter av arbetet med entreprenörskap i skolan. 

- Det känns jätteintressant och roligt att få vara med i en sådan spännande utveckling som gynnar våra elever och vår kommun, säger Susanne Klingborn.

- Företagen har på olika träffar lyft önskan om ett bättre samarbete mellan skolan och näringslivet och det känns jätteroligt att vi nu har möjlighet att vidareutveckla och ta fram en långsiktig plan för detta, säger Erika Hjukström.

På företagarfrukosten hos Vildmarksdata AB fredagen den 27 september kommer Susanne och Erika att berätta mer om detta arbete. Fika finns från kl.7.30 och träffen pågår till kl.9.00. Välkomna!

 

 

Senast uppdaterad den 25 november 2019