Lyssna

Kommunchef gör praktik hos storköket

Kommunchef Christer Normark har gjort praktik i kommunens storkök för att servera de blivande sommarlovsfirarna pizza – elevernas önskekost under avslutningsveckan. – Det är en ynnest att få komma ut till våra verksamheter och känna på arbetspulsen, och se hur väl inarbetade många av våra arbetsplatser är, säger Christer Normark.

Att göra praktik ute i verksamheterna är en prioritering för kommunchef Christer Normark, även om coronapandemin innebär vissa begränsningar för praktiken. Syftet är bland annat att träffa medarbetarna och lära känna verksamheterna bättre.

– Jag inhämtar baskunskaper till mig själv och kommunens ledningsgrupp, där vi kan bli mycket bättre på att koordinera viktiga förändringar. Jag är mycket tacksam för att våra verksamhetschefer och enhetschefer ger mig denna möjlighet, säger Christer Normark.

Till storköket blev Christer Normark inbjuden under den dag det serverades önskekosten pizza – en rätt som ställer höga krav på personalen vad gäller arbetsbelastning, koordination och en gemensam ansträngning. 

– Jag känner stor respekt över storkökets verksamhet och dagliga drift. Det finns mycket att lära sig från sammanhållningen i arbetsgruppen, deras laginsats, tydlighet i uppdraget och den stora respekten de har för varandra, säger Christer Normark.

– Jag kommer nog att leva på dessa fyra timmars praktik en god stund framöver. Det var helt klart min största köksupplevelse, och då har jag ändå en son som är kock i Örebro, avslutar Christer.

Senast uppdaterad den 25 juni 2020