Till innehåll
Pristagare från vänster, Anna Gargnäs Intresseförening, Inger-Anna Dalvadis, represenant för Anna Jönsson som inte kunde närvara och Astrid Stipendium Thea Hälleberg.

Hyllade vid Holmen Gungar!

Under Holmen Gungar delades ett antal priser ut till föreningar, företag och privatpersoner för att uppmärksamma det fina arbete som gjorts!

Prisutdelningar under hemvändarhelgen Holmen Gungar i Sorsele

Solen sken under lördagen när det var dags för prisutdelningarna. Leopold Sjöström hälsade välkomna och utdelarna presterade de olika priserna och läste upp motiveringarna. Pristagarna fick produkter från lokala företaget Ljung Hudvård, diplom och prischeck. Följande priser delades ut:

Föreningspriset 2023

Pristagare: Gargnäs Intresseförening (representerades av Anna Nilsson)

Utdelare: Sorsele United

Del av motiveringen: Gargnäs Intresseförening bidrar med sina initiativ och engagemang till sitt motto "Gargnäs Behövs" och stärker bilden av Sorsele kom en aktiv och attraktiv kommun.

Årets Företag 2023

Pristagare: Dalvadis Sami Experience - Inger Anna Eira Andersson

Utdelare: Sorsele kommun

Del av motivering: Genom att bygga turistiska upplevelser på sitt nära förhållningssätt till traditioner och renens centrala roll i den samiska kulturen erbjuder företaget inte bara unika upplevelser för besökare utan bidrar till en hållbar samhällsutveckling.

Kulturstipendium 2024

Pristagare: Annika Jönsson (kunde ej närvara så annan person tog emot priset)

Utdelare: Sorsele kommun, Kultur och fritidsenheten

Del av motivering: Genom sitt brinnande engagemang och nära samarbete med sin vän Adrianna Arapinowicz har Annika under två års tid lyckats locka framstående och internationellt erkända musiker till Ammarnäs. Vindelfjällens kammarmusikfestival har inte bara erbjudit en unik plattform för musiker att utrycka sig i den natursköna miljön i Ammarnäs, utan har även lockat en stor mängd besökare till byn.

Stipendium Thea Hälleberg

Pristagare: Astrid Linder - Släktforskning om mina förfäder i Sorsele kommun/Sorsele Socken.

Utdelare: Stiftelsen Thea Hälleberg

Del av motivering: Ett gediget arbete om olika livsöden och historier som på något sätt präglat och format dig till den person du är idag. Berättelsen har fått oss att förstå vilken historieskatt som finns rakt framför oss.

 

Sorsele kommun grattulerar pristagarna, tackar för deras fina arbete och önskar dem stort lycka till i framtiden.

 

Senast uppdaterad den 14 augusti 2024