Lyssna

Ännu bättre betyg från företagarna till Sorsele kommun

Sorsele kommun har fått ännu bättre betyg av företagarna i kommunen. Resultatet från den årliga företagarenkäten som genomförts av Svenskt näringsliv släpptes under tisdagen. Sorsele placerade sig som i topp i länet.

Enkäten har gjorts av 1333 företagare runt om i Västerbotten. Resultatet från enkäten, som utgör en betydande del av Svenskt näringslivs kommunrankning som släpps varje höst, visar ett ännu bättre resultat för Sorsele än förra året. Med 4.21 i sammanfattande betyg ligger Sorsele kommun högst i länet, med Nordmaling och Bjurholm hack i häl.

– Att företagarna i kommunen har det bra är viktigt. Det är genom företagen vi kan bygga välfärd, de skapa jobbtillfällen och bidrar till att höja servicenivån i kommunen, säger Kjell Öjeryd, kommunstyrelsens ordförande.

Topp fem i Sverige på upphandling

Ett av de mätvärden som sticker ut är kommunens upphandling, där Sorsele kommun ligger i toppskiktet i Sverige med betyget 3.67. Högst betyg har Vårgårda kommun, som ligger på betyget 4.03. 

– Vi har jobbat för att förbättra upphandlingarna under lång tid. Vi försöker också att vara transparenta och tydliga med vilka upphandlingar vi har, säger Kjell Öjeryd.

Men på det område som generellt ges lägst betyg i hela Sverige - tillgång till kompetens - har kommunen ett betyg som knappt ligger ovanför Sverigemedel. Kompetens är det område som företagen upplever som mest besvärligt, kommenterar Christer Östlund på Svenskt näringsliv, och pekar ut den som en komplex fråga med många aktörer. 

 

 

Senast uppdaterad den 25 november 2019