Lyssna

Maj 2017

Hej alla Sorselebor!

Här kommer lite information om vad som har hänt sedan sist jag skrev;

Jag har medverkat vid Inlandstinget i Vilhelmina. Det var ett lunch till lunchmöte där Inlandsbanan AB och Inlandskommunerna ek förening hade sina årsstämmor. Håkan Svenneling informerade om betydelsen av landsbygdkommitténs 75 förslag för att stärka lands­bygden. Vi diskuterade även framtiden för Inlandsbanan utifrån en förstudie som är gjord (Tredje spåret).

Budgetarbetet har påbörjats och vi kan konstatera att från 2018 och fram­över blir det tufft att få budgeten att gå ihop. Den främsta orsaken är reducerade intäkter för flyktingverksamheten. Både tillström­ningen av ensamkommande ungdomar avtar och att ersättnings­nivåerna sänks fr o m 1 juli 2017.

Jag fick äran att representera kommunen vid Baseco AB:s 30-års­firande som inleddes med ett intressant studiebesök på fabriken där jag fick bra inblick i hur produktionen fungerar. Dagen avslutades med middag och mycket bra underhållning på River Hotel. Jag kan bara gratulera och önskar lycka till i fortsättningen!

Jag vill passa på att gratulera Elin Janeheim till sina två EM-guld i armbrytning, en otrolig prestation. Hon kommer nog att ta många guldmedaljer framöver. Bra jobbat!

Kjell Öjeryd

Senast uppdaterad den 6 april 2018