Lyssna

Juni 2016

Hej alla Sorselebor!

Här kommer lite information om vad som händer just nu i den kommunala världen;

På nationaldagen höll jag tal vid firandet i Paviljongen. Det var en otrolig fin och välbesökt dag med musik av Drag­spelsklubben, allsång och fika. Som vanligt var det kosläpp som lockar många besökare. Dagen avslutades med aktiviteter för barnen vid församlingshemmet.

Jag har medverkat på en workshop i Ammarnäs med temat "Fisket som resurs för bygden". En intressant workshop med bland annat föreläsningar från två fiskecentrum som berättade om sina företag och dess möjligheter och utmaningar. Information lämnades från två fiskevårdsområden om hur de jobbar med utveckling av fisket. Fick även bra exempel på hur man kan få bra samarbete mellan fiskerättsägare, turistföretagare och fiskare. Dagen avslutades med grupparbeten. En bra och givande dag.

Sista regionfullmäktige före sommaren hölls traditionsenligt i Lycksele i samband med Mötesplats Lycksele. I år var temat "Den hållbara platsen". Vi deltog i flera bra föreläsningar; bland annat av Alexander Bard som föreläste om globaslieringen och innovation i en digitaliserad värld. Ylva Johansson talade om arbetsmarknad, integration och inkludering. Ett fullspäckat program i dagarna två som var mycket intressant och givande.

Sedan vill jag påminna om den flygtransfer som finns att boka mellan Sorsele-Slagnäs-Arvidsjaur flygplats. Transfern bokas direkt hos trafikutövaren Sorsele Buss & Taxi AB, 0952-120 00.

Avslutningsvis vill jag önska alla kommuninvånare en riktigt varm och solig sommar!

Kjell Öjeryd

Senast uppdaterad den 6 april 2018