Lyssna

December 2016

Hej alla Sorselebor!

Här kommer lite information om vad som har hänt sedan sist jag skrev;

Vid årets insamling till Världens Barn så återtog Sorsele kommun första platsen i kommunkampen. Vi samlade 131 kr/person, 50 kr mer än Arjeplogs kommun. Tyvärr så blev det ett missförstånd vid utdel­ningen av diplomet i kyrkan. Jag som skulle ta emot priset kunde ej närvara men det löste sig tack vare Urban Isaksson som var på plats. Vi får ta nya tag nästa år, utan missförstånd. Slutligen får jag ge en eloge till Göte Holmberg och hans medarbetare som enträget jobbar med detta viktiga varje år.

Vi har skrivit en samverkansöverenskommelse (del 1) med Polismyndigheten, Lokalpolisområde Södra Lappland som syftar till att formalisera och fördjupa samarbetet mellan polis och kommun genom att skapa förutsättningar för ett långsiktligt brottsföre­byggande och trygghetsskapande arbete. Nästa steg är att komplettera överenskommelsen med del 2 med inriktning på det lokala brottsförebyggande arbetet i kommunen. Den ska även inne­hålla genomförandeplaner och medborgarlöften i kommunen. Vill man fördjupa sig mer i samverkansöverenskommelsen och medborgarlöftet finns information på kommunens och polisens hemsidor.

Nu är det sista gången jag skriver i SorseleAktuellt för i år och det känns att julstämningen börjar infinna sig. Julen är en viktig tid för många, inte minst för våra lokala handlare och butiker. Jag vill uppmana er alla att handla lokalt. Handla era julklappar i Sorsele kommun för att säkra att vi i fortsättningen har butiker att handla i!

Till sist vill jag hälsa er alla en riktigt God Jul & Gott Nytt År!

Kjell Öjeryd

Senast uppdaterad den 6 april 2018