Kommunalrådet informerar - november 2015

Hej alla Sorselebor!

Här kommer lite information om vad som händer just nu i den kommunala världen;

Vi har haft en uppstartsträff med Sorsele byaråd på Folketshus/Fabbes Café. Vi gick igenom dagsläget i byarna och vad som hänt under senaste åren. Vi diskuterade framtidsfrågor, vad som skulle behövas för att utveckla byarna samt om hur en framtida organisation skulle kunna se ut. Ett nytt möte kommer att hållas så snart som möjligt efter årsskiftet. Jag tror personligen att det är väldigt viktigt att vi får en positiv utveckling i byarna. Det var ett relativt välbesökt möte där vi även fick avnjuta en fantastiskt god köttsoppa.

Eleverna i årskurs nio har haft sin prao i olika företag. Praon avslutades med en mässa där eleverna själva redogjorde för sina praoplatser för yngre elever, föräldrar och lärare. Jag fick äran att klippa bandet och inviga mässan. Ett mycket bra initiativ från skolans sida. Det är min förhoppning och ambition att införa mer entre­prenör­skap i skolan och kommunen generellt.

Vi har haft besök av landshövding Magdalena Andersson. Kommunen fick redogöra för framtida utmaningar och möjligheter. Ulrik Thureson och Peter Schmitt berättade om hur man arbetat med det hållbara fisket i Kraddsele och Ammarnäs FVO. Tillsammans med Ylwa Lidén fick landshövdingen prova på att baka mjukbröd i hembygds­gårdens bagarstuga. Hon bjöds även på en god lunch från Mat Till Kalas och smakprov på lokalproducerad mat från Fjällvilt i Ammarnäs. Ett trevligt besök för vår kommun.

// Kjell Öjeryd

Senast uppdaterad: 2015-11-05
Uppdaterad av: Ann-Kristin Karlsson