Kommunalrådet informerar - juni 2015

Hej alla Sorselebor!

Här kommer lite information om vad som händer just nu i den kommunala världen;

Det jag tänker informera om denna gång är bland annat att vi planerar ett flertal bredbandsprojekt i kommunen som kommer att pågå flera år framåt. Förutsättningen för att projekten ska kunna genomföras fullt ut är att de bidrag som sökts blir beviljade. Det innebär att om vi lyckas med att genomföra de planerade projekten så kommer vi att ha ca 90 % fast anslutning av bredband i kommunen. Det som planeras i första hand är projekt där man kan samförlägga med Vattenfall, som i sin tur gräver ner både högspänning och lågspänning på ett flertal platser i kommunen. På de informationsträffar som man från IT-enheten haft i ett flertal byar under våren, har intresset för att ansluta sig varit mycket stort. Politiskt ser vi mycket positivt på denna planerade utbyggnad.

Den 6 juni var jag på Paviljongen i Sorsele och firade nationaldagen. Trots att vädret inte var det bästa med regn och iskalla vindar, var firandet välbesökt med ett mycket bra arrangemang av Lions, Svenska kyrkan och Sorsele kommun. Dagen började med att kyrkokören med ledning av Viktoria Dahlström sjöng ett antal fina sommarmelodier. Sen fortsatte programmet med att Amanda Dahlström spelade ett imponerande pianostycke och efter det var det min tur att hålla ett kortare tal. Även dragspelsklubben underhöll med många fina melodier.

Dagen avslutades med kyrkans sommaravslutning vid församlingsgården. Konferencier för dagen var Erik Hugo Johansson. Tyvärr fick det planerade kosläppet ställas in på grund av det höga vattenståndet. Men man kommer att meddela i separata annonser när det är dags att släppa ut kossorna.

Jag får avsluta med att önska er en varm och skön sommer.

// Kjell Öjeryd

Senast uppdaterad: 2015-06-23
Uppdaterad av: Ann-Kristin Karlsson