Kommunalrådet informerar

Hej alla Sorselebor!

Nu har jag kommit på plats i kommunalhuset, min första dag var den 2 januari. De första dagarna bestod mest i att installera sig på kontoret (datorer m m som ska igång). Det är mycket att sätta sig in i och många ärenden som ska behandlas framöver. Jag har planerat in träffar med våra verksamhetschefer(skolan, omsorgen, tillväxt, tekniska, stödverksamheten och samhälls­byggnad) för att få ett grepp om vilka viktiga beslut vi står inför.

Jag var på en träff på Fabbes den 14 januari där vi samtalade om kulturlivets framtid i Sorsele, ett välbesökt arrangemang med många intressanta inspel. Det som diskuterades var bland annat att skapa och uppleva kultur i Sorsele, ungdomars behov av kultur, kultur och hälsa, kultur i vård och omsorg, kultur och turistnäringen, kultur och integration. Det var ett uppskattat möte där jag insåg hur viktig kulturen är för både innevånare och inflyttare. Under mötet underhöll Carina Bergström och Robert Degerfalk, de spelade ett antal låtar och läste några dikter. Ett otroligt proffsigt framträdande.

I skrivande stund är jag i Stockholm på invigningen av Västerbotten på Grand med många föreläsningar den första dagen. Vi avnjöt en god Västerbottensmeny med 43 olika rätter på kvällen. Invigningens första dag står Region Västerbotten för. Dag 2 kommer Region 8 (8 inlandskommuner i samverkan) att träffas och ha olika föreläs­ningar. Temat för året var metoder och samverkan för landsbygds­utveckling och regional utveckling. Tredje dagen debatterades vad som händer med inlandspolitiken kommande mandatperiod. Medverkande var några av partiernas olika talespersoner i landsbygdsfrågor. Innan dagen avslutas har Region 8 sitt första styrelsemöte. Ordförande­skapet cirkulerar mellan kommunerna årsvis och i år är det Sorseles tur att axla det ansvaret. Det kommer att bli ett inspirerande och ansvarsfullt uppdrag för mig

// Kjell Öjeryd

Senast uppdaterad: 2015-01-23
Uppdaterad av: