Varmt välkommen!

-- DSCN1106.JPG AKA (Aigert)
Vill du bo i Lappland intill naturliga Vindelälven och vackra Vindelfjällen? Vill du ta del av vår gemytliga bygd i ett klimat med fler årstider än fyra?

Sorsele är en kommun med många aktiva företagare, byar och föreningar, som tillsammans skapar framtidstro, trygghet och trivsel. Utrymme är det gått om, det finns 2,74 km² yta per person att vara på.

Välkommen!

 
Vi vill gärna göra din flytt til Sorsele enkel. Vänd dig gärna till oss med frågor och funderingar.

För barnfamiljen
Sorsele kan erbjuda en trygg boendemiljö óch en bra barnomsorg. Här finns information om skola och vård. Kom ihåg att kontakta barnavårdscentralen när ni flyttat till oss!

Barnomsorg
Här finner du information om förskola, fritidshem och öppen förskola

Skola
Vindelälvsskolan - Grundskolan omfattar förskoleklass, grundskola och särskola

Älvbrinken - Gymnasieskola

 
 


 
 

Jobb
De lediga jobben i Sorsele kommun ökar i antal. Några av jobben finner du hos Arbetsförmedlingen, andra i dagstidningar och på olika hemsidor, men många gånger får du jobbet genom att ta kontakt med arbetsgivaren. Du hittar de flesta av våra arbetsgivare i företagarregistret

Bostad
Boendet i Sorsele kommun är förenligt med rimliga kostnader och närhet till naturupplevelser av olika slag. Visste du att centralorten Sorsele är omgiven av Vindelälven och att du från holmen fritt kan ta ditt fiskespö och utöka lunchlådan med en abborre? Kommunens fastighetsbolag heter SorseleBo. Via våra Byaråd och på Hemnet eller Blocket kan du hitta fastigheter som är till salu.

Något att göra
Klicka på fliken Uppleva & göra och du kommer att upptäcka ett variationsrikt och brett utbud av aktiviteter. Föreningslivet i Sorsele tätort såväl som i våra större byar Ammarnäs, Blattnicksele, Gargnäs och Tväråträsk erbjuder många olika spännande och roliga events, aktiviteter och tävlingar. Vi kör Vindelälvsdraget och åker Kungsledenrännet, vi skriver poesi och fiskar lake, harr och öring. Vi går på rockfestival, isfestival och potatisfestival, vi ordnar hembygdsdagar och dansar logdans. En del spelar fotboll och åker skoter, andra tränar längdskidor, alpint eller spinning, och det finns mer att göra. 

Folkbokföring - Flyttanmälan
Rätt folkbokföringsadress påverkar dig och din kommun positivt. Du kan göra flyttanmälan direkt på nätet eller på telefon 020-97 98 99

Inflyttarservice finns här för att besvara dina frågor om att bo, arbeta och leva i Sorsele kommun.

Ring och boka tid, skicka din fråga per e-post eller ta allt per telefon.

Varmt Välkommen!

Senast uppdaterad: 2015-09-18
Uppdaterad av: Josephine Gabrielsson