Sorsele samisk förvaltningskommun

-- Åsa Skum bloggif_5910621081f3f.gif

Bilder: Fia Kaddik


 Sedan 1 januari 2010 tillhör Sorsele kommun samiskt förvaltningsområde. I samiska förvaltningskommuner har enskilda rätt att använda samiska i sina skriftliga och muntliga kontakter med myndigheter. Enskilda har också rätt att få tillgång till äldreomsorg och förskola helt eller delvis på samiska.

Läs om dina rättigheter under länkarna till vänster. Du kan läsa mer om minoritetsreformen på www.minoritet.se.

Nyheter

  • Samiska seniorer besökte

    2016-09-21 | Viktoriakyrkan i Juktådalen tisdagen den 30 augusti. Där fick de en guidning som handlade om kyrkans historia och berättelsen om begynnelsen till kyrkplatsen. Därefter serverades lunch i församlingshemmet som var speciellt gjort för detta tillfälle och sedan fick de en liten guidning på Sorsele kyrkogård
  • Invigning av sagostigen/trollstigen/äventyrsstigen i Suorssá

    2016-09-21 | Vid vattentornet i Suorssá hittar du den nya äventyrsstigen för de allra minsta. Den är lättgången för de allra minsta benen och det finns många väsen efter stigen…..så titta både upp och ner!                 20 september invigdes stigen och kommunens förskolor, ca 100 barn och 35 vuxna, besökte stigen under dagen där Plupp var på genomresa i Suorssá dagen till ära. Stigen är öppen för alla, så VÄLKOMNA att gå den. Låt figurerna stå kvar, de är till för barnen! Rasta hunden på annan plats!
  • ...glöm inte flygtransfern!

    2016-06-20 | Förbeställ din transfer senast dagen innan ankomst eller avfärd Sorsele - Arvidsjaur flygplats tur och retur.