Sorsele - en av länets Hållbarhetskommuner 2017

den 28 juni 2017 kl 13:04

Föreningar och studieförbund, nu kan ni söka medel för aktiviteter under Hållbarhetsveckan v.38 18 - 24 september.

Sorsele är tillsammans med Skellefteå kommun årets SEE kommuner och ni är viktiga aktörer!

Ansökan ska innehålla sociala, ekonomiska eller ekologiska aktiviteter.

Bidrag som kan beviljas är upp till 2,500 kronor/ansökan och först till kvarn gäller. Samtidigt är det viktigt att ni registrerar er aktivitet och det gör ni här senast 25 augusti. Alla arrangemang, aktiviteter, workshops och liknande som vi lyckas få in i detta program kommer att tryckas upp i ett separat SEE magasin och som delas ut i hela Västerbotten inför denna vecka. 
Nolia, som är Norrlands största mässarrangör är de som håller i hela konceptet och denna vecka pågår både i Norr- och Västerbotten.

Vad är SEE hållbarhetsvecka?
SEE hållbarhetsvecka vill låta dig känna, prata, smaka, utmana, utveckla och nätverka hållbart under en hel vecka eller bara en kort stund. Veckan formas av en mångfald av deltagande aktörer som bidrar med sina livskraftiga, kreativa och goda exempel på hållbar utveckling.

SEE hållbarhetsvecka är en årlig återkommande arrangemangsvecka som hålls i Västerbottens- och Norrbottens län under vecka 38. SEE är en förkortning för Social, Ekonomisk och Ekologisk hållbar utveckling. I grund och botten handlar veckan om att:
- Uppmärksamma och stärka aktörer som satsar på att bidra till en hållbar utveckling
- Ge möjligheter att nätverka och marknadsföras i ett större sammanhang
- Sprida information och goda exempel så att fler aktörer påbörjar sitt hållbarhetsarbete

Deltagarna skapar programmet!
Programmet för SEE hållbarhetsvecka skapas av våra deltagande aktörer. Vi välkomnar dej som vill arrangera något hållbart, stort som smått. För oss är det viktigt att synliggöra och stärka alla steg i en hållbar riktning som tas. Att delta är enkelt och information för att planera, registrera och genomföra din aktivitet hittar du här!

Tillsammans skapar vi ett livskraftigt Sorsele!

Ansökningsblankett finner du här och skickas in senast 25 augusti 2017