Utbildningsverksamheten

”Tillsammans levererar vi en skola av hög nationell kvalitet. Barn, elever och vårdnadshavare möts med respekt av medarbetare som sätter barn och elever i centrum” (Mål fastställt av kommunstyrelsen)Utbildningsverksamheten i Sorsele består av förskolor på fyra orter och grundskolor på tre orter. Gymnasieskola finns med introduktionsprogram, där det största är språkintroduktion för våra nyanlända elever.

Då vi ser digital kompetens som en oerhört viktig del av våra barn- och ungdomars framtid arbetar vi aktivt med att ge förutsättningar till digitalt lärande. Samtliga elever från årskurs 1 i grundskolan upp till gymnasiet disponerar en egen iPad i undervisningen.

iPad finns även i förskolans verksamheter där utvecklingen går raskt framåt. Inom SFI har ett utvecklingsprojekt, SFI-lärlingar i glesbygd, nyss avslutats. Projektet lever vidare och ger elever möjlighet att lära sig svenska ute på en arbetsplats, som stöd har eleven en egen iPad. Samtlig lärarpersonal disponerar både en PC och en iPad. Klassrummen inom grund- och gymnasieskola samt vuxenutbildningen har som standardutrustning projektor, högtalare, WIFI, och Apple-tv.

Nyheter

 • Distansstudenter

  2014-09-29 den 29 september 2014 kl 14:16

  Vad kan Sorsele kommun erbjuda Dig som distansstuderar mot Universitet eller Högskolor?
 • Utbildningsverksamheten söker medarbetare

  2017-02-28 den 28 februari 2017 kl 09:06

  Utbildningsverksamheten söker förskollärare, fritidspedagoger, en grundskollärare, en musiklärare, en lärare i spanska, en vik SFI-lärare samt en studie- och yrkesvägledare.

  Välkommen med din ansökan senast den 26 mars 2017.